Tarina

Miksi valitsin Method Putkiston?

Minulle liikkumisen vapaus merkitsee ennen kaikkea mahdollisuutta elää rikasta, ihan tavallista arkea. Nautin siitä, että kehoni antaa mahdollisuuksia eikä estä minua toteuttamasta unelmiani. Haluan ylläpitää intoa uudistua ja taitoa nähdä ja tuntea mitä kehoni milloinkin tarvitsee ja mikä riittää. Haluan olla oman kehoni paras asiantuntija!

Koen vuosi vuodelta yhä tärkeämpänä arjen liikkumisen ja sen miten kehossani olen. Aikanaan vuodet omien selkäkipujeni kanssa opettivat, että sitoutuneinkaan treenaaminen ei lopulta tuota tulosta ellei se muuta arkista kehonkäyttöä ja mahdollista olemisen keveyttä.

Method Putkisto opettaa liikkumisen perustaitoja ja kykyä itse tunnistaa, määritellä, vapauttaa, vahvistaa, korjata ja hioa. Harjoittelu on parhaimmillaan varsinaista voimien uudelleen suuntaamista. Yksinkertaiseltakin näyttävä harjoite voi pitää sisällään valtavan määrän eri elementtejä ja vahvistavaa kehon informaatiota sen monilla eri tasoilla (myös esimerkiksi aineenvaihdunta ja imunestekierto) vahvistavaa informaatiota.

Lajikohtainen harjoittelu harvoin ohjaa oman kehon tuntemusta tai sen herkkyyden vahvistumista. Lajissa mennään lajin ehdoilla, niin kuin kuuluukin. Metodin harjoitteiden myötä myös kyky hioa erilaisia lajitaitoja kasvaa.

Method Putkisto on vaikuttavaa

Vuosien saatossa ollut innostavaa havaita miten paljon metodi on vaikuttanut niin kunto- kuin kilpaliikkujienkin lajitaitoihin ja vaikkapa palautumiskykyyn. Väite siitä, että herkkyys tai liikkuvuus on voimasta pois kuulostaakin harhaanjohtavalta. Monien osallistujien olen nähnyt Method Putkisto harjoittelun avulla kuntoutuvan, palaavan työhön, lenkkipolulle ja taitoa sekä voimaa vaativien lajien pariin. Selkärangan hermotus voi parantua juuri pienen, herkän täsmäliikkeen kautta.

Vuosien myötä olen oppinut yhä tarkemmin havaitsemaan luonnollisen liikkeen katoamisen myötä syntyneitä kompensaatioketjuja. Hyvä kehonhuolto ja -hallinta muodostuu näiden ketjujen tunnistamisesta, purkamisesta ja uuden terveen, luonnollisemman, reagoivamman liikkeen herättelystä.

En tiedä mitä vuodet tuovat tullessaan mutta nautin ajatuksesta, että voin itse siihen vaikuttaa. Oman kehon tunteminen, sen ainutlaatuisuuden kunnioittaminen ja perusasioiden systemaattinen harjoittaminen on kuin pomminvarma eläketurva.

Sen turvin aioinkin ponnistella ja nauttia liikkeestä vielä monta vuosikymmentä! Keho ja sen kyky uudistua onkin mielenkiinnnon kohteeni. Kysy lisää, kerron kokemuksistani mielelläni:

elina@methodputkistojkl.fi