Iloa tuottava, elämää kestävä keho

”Uskallan väittää, että kehosi muuttuessa muuttuu koko elämäsi.” Elina Pihlajamäki

Olen kehonhuollon ja liikkeen pohjan rakentamisen ammattilainen, ikuinen liikkumisen vapauden puolesta puhuja, elämästä nautiskelija. Intohimoni on liikuntatieteiden opiskelijasta saakka ollut liikkeen estetiikka ja kehon optimin tavoittelu.

Naisvoimistelutaustani antoi minulle pohjan luonnolliseen, keskustajohtoiseen, ketjuuntuvaan liikkeeseen. Aerobic-ohjaajana en löytänyt läpi kehon virtaavaa keveyden tunnetta ja siihen liittyvää ilmaisua.  Kertoja, kiloja ja maitohapon määrää mittaava, yhteen kehonosaan kerrallaan keskittyvä liikunta  ei ollut juttuni. Liikuin paljon mutta olin väsynyt, kärsin selkäkivusta ja migreenistä.


Kuva: @chsnafu

Method Putkisto tuli elämääni syvävenyttely-kirjan ilmestyttyä 90-luvun lopussa. Kirjan kuvat puhuttelivat jopa enemmän kuin tekstit. Kehot, joiden luut olivat linjassa, lihakset tasapainossa, kannatus kevyttä ja kasvoista huokui rauha. Olin myyty! Aloitin Method Putkisto ohjaajakoulutuksen. Paluuta entiseen ei ollut. Tapani ajatella liikettä, liikkumista ja sen ohjaamista muuttui pysyvästi. Työni merkityksellisyys ja intohimo sitä kohtaan kasvoi tuloksista puhumattakaan!

”Elina on kokenut 100% Method Putkisto kehonhuollon ja –hallinnan ammattilainen. Koen, että Method Putkisto menetelmän ydin elää kaikessa Elinan tekemisessä. Sen varmasti kokee jokainen Elinan tunneille osallistuva. Tuloksena on loistavaa keskittymistä, pitkäaikaista sitoutumista ja hyviä tuloksia! Suosittelen lämpimästi Elinan tunteja – ja toki Jyväskylän Method Putkisto Studiota merkittävänä osaamiskeskuksena.” Marja Putkiston terveiset

Olen nyt 16 vuotta ohjannut Method Putkisto -menetelmää. Haen päivittäin vastauksia nykyihmisiä kehoissaan askarruttaviin kysymyksiin: pihtipolvet, pömppövatsat, notkoselät, niskapatit. Kaikkien taustalla on epätasapaino ja toimintahäiriö mutta mikä ilahduttavinta niistä voi myös päästä eroon.

Liikunnan laadulla on ratkaiseva vaikutus kehon toimintakykyyn, terveyteen ja näin elämän laatuun. Vuodet Method Putkiston parissa antavat siitä vahvan näytön. Väitän, että tärkeämpää kuin askelten määrät ja tehot on niiden laatu. Jo kävelyssä voit harjoittaa läpi kehon meneviä lihaskytkentöjä, vapautua ja vakauttaa, huoltaa ja vahvistaa niitä elementtejä, jotka lopulta muuttavat kehosi toiminnan.

Olet ehkä hyväksynyt että, kivut ja kireydet, hapettomuus ja väsymys kuuluvat päivittäiseen elämääsi. Pienin muutoksin voit tehdä arjestasi parempaa ja huomata, että rakenteellisiksi tai perityiksi luokitellut ongelmat olivatkin kehon ja mielen jumitusta sekä kehon kompensaation seurausta.

Kuva: @chsnafu

Harjoittelu lisää niin kehotietoisuutta, itsetuntoa, palautumiskykyä mutta tietenkin myös tasapainoa, voimaa, liikkuvuutta ja ketteryyttä. Pitkäjänteisyys, innostus ja rohkeus hypätä uuteen palkitaan. ”Viat ja epätäydellisyydet” ovat haasteita ja toimivat portteina muutokseen.

Työni on minulle joka päivä yhtä haastavaa ja mielenkiintoista. Päivittäin hämmästelen yhdessä asiakkaideni kanssa miten rajaton kehon kyky onkaan uudistua. Haluan sitouttaa asiakkaani pitkäjänteiseen ja haasteelliseen — siis tuloksia tuottavaan, vaikuttavaan työhön. Työskentely lihastasapainon hyväksi on palkitsevaa, elämänlaatua kohottavaa ja vieläpä — hauskaa!

Teen tätä työtä intohimolla siksi, että olen saanut kokea positiivisen muutoksen jo satojen asiakkaideni kanssa. Olen parantumaton esteetikko ja pyrin rakentamaan harjoittelusta kokonaisvaltaisen  elämyksen. Kauniisti, sulavasti liikkuva keho on tasapainoinen keho. Siinä yhdistyvät liikkumisen vapaus ilmaisu ja riemu. Tämän voi jokainen rajoitteistakin huolimatta kokea! Haluan kutsua sinut näkemään kehosi uudesta perspektiivistä -uudenlaisena. Olet tervetullut Studiolleni!

Lue lisää ajatuksistani omasta blogistani

Elina Pihlajamäki
Liikuntatieteiden maisteri

Method Putkisto -ohjaaja, 

MP Pilates

MP Kasvoklinikka

MP Huippuliikkuja

MP Detox – kevytohjelma

MP Body Up