Menetelmän ydin on opetusmetodissa

Method Putkisto tarjoaa sinulle mielenkiintoisia oivalluksen hetkiä kehosi parissa – ohjattuna ja vähitellen myös itsenäisesti…

 

Opit itse huolehtimaan kehosi tasapainosta ja huoltamaan sen luontaisia liikeketjuja. Vähitellen jo arjen kehonkäyttö parantaa ryhtiäsi ja ohjaa sinut yhä kivuttomampaan, kauniimpaan ja taloudellisempaan liikkeeseen.  Tulokset tuntuvat ja näkyvät siis sekä toiminnallisella tasolla että vartalosi mittasuhteissa.

Pyrimme tarjoamaan Sinulle joustavan ja vaivattoman tavan tämän työskentelymallin aloittamiseen. Parhaiten pääset kiinni menetelmän elementteihin, käsitteisiin, työskentelymalliin  ja oman kehosi tarpeisiin säännöllisesti järjestämillämme starttikursseilla tai esim. teemailloissa (Keskivartalon ihme, Hengitys helpoksi)

Alkuun päästyäsi jatkat työskentelyä viikkotunneilla käynnistäen uudenlaisen tavan olla, liikkua ja nauttia kehostasi. Viikkotunneille sitoutuminen takaa toimintakykysi kohenemisen huolimatta lähtökohdistasi tai iästäsi.

Voit  syventää tietoutta ja jatkaa perehtymistä myös erikoiskursseilla. Tässä vaiheessa tavoitteesi ovat jo todennäköisesti muuttuneet. Ehkä tulit kipua lievittämään ja huomaatkin kohta tavoittelevasi tasapainoista, joustavasti liikkuvaa kehoa tai tähtääväsi yhä upeampin lajikohtaisiin suorituksiin.

Jos kaipaat yksilöohjausta voit aloittaa starttipaketillla, jossa yksityistunnin ja viiden viikkotunnin aikana pääset kiinni prosessiin.

 

Asenne muuttaa ajatuksen, ajatus toiminnan

 

Method Putkiston menetelmän tavoitteena on läpi elämän hyvinvoiva, tasapainoinen ja liikkuva keho. Olla vapaa liikkumaan – vaatii liikkuvuutta sekä liikkumisen perusasioiden ja ryhdin hallintaa. Uskomme kehon loputtomaan kykyyn uudistua ja siihen että kehon muuttuessa koko elämä muuttuu!

”Jo hymyn ajatteleminen aiheuttaa hymylihasten supistumista ja tuo myös mielihyvää. Jospa tänään tarkkailisit miten voit kasvojen ryhdillä vaikuttaa niin omiisi kuin kanssakulkijoiden mielialoihin. Sama toimii myös toisinpäin. Ilouutisen tai rakkaan ihmisen kohtaaminen aiheuttaa välittömästi myös kohottavaa vipinää lihaksissa.”

Methodin ohjauksen arvo on sen tarkkuudessa. Tiedon siirtäminen käytäntöön on osaamisemme ydin. Ihmisen kyky oppia omasta kehostaan on ohjauksen keskiössä ja sen myötä tavoitteet saavutetaan usein yli odotusten.

 

Method Putkistolla on jo laaja vaikuttavuus

”Oma keho on kieli ja se on kaikkein tärkein käyntikorttimme.” Marja Putkisto

”Method Putkisto on yksi järkevimmistä ja tehokkaimmista menetelmistä, jonka avulla voit muuttaa kehoasi -ja jopa koko elämääsi.” Newby Hands, Harper’s Bazaar (UK)

Method Putkisto on Marja Putkiston kehittämä  syvävenytys- ja kehonhallintatekniikka. Menetelmä opettaa oman kehon tuntemusta. Opit loppuelämäksi taidon, jolla määritellä mitä kehosi tarvitsee muuttuvien haasteiden ja iän myötä. Sen avulla voit kohentaa ryhtiä, muokata ja linjata kehoa sekä oppia taitavaksi ja esteettiseksi liikkujaksi. Jokainen harjoitus samalla vahvistaa ja hoitaa kehoasi – sisältä ulospäin. Metodiin sisältyvien syvähengitys-, syvävenytys- ja -syväharjoitteiden kautta luodaan pohja paremmalle ryhdille, tehokkaammalle hengitystekniikalle ja taloudelliselle liikkumiselle. Siis elämää varten!

Method Putkisto on vahvasti vartalon muotoa ja mallia parantava metodi. Sen tulokset ovat mitattavissa ja nähtävissä. Menetelmä lisää liikkuvuutta, notkeutta sekä keskikehon voimaa ja vaikuttaa monella muulla tasolla – kehoa tasapainottaen. Method Putkiston perusajatuksena on pidentää tarkasti kehon lyhyet ja kireät lihakset, jolloin keho vapautuu takaisin neutraaliasentoon. Pohjana on luonnollinen liike, joka saavutetaan oman kehon painoa, hengitystä ja luonnollisia vastuksia hyväksi käyttäen.

 

Method Putkiston avulla saavutat

 • solakan, notkean vartalon
 • tehokkaan aineenvaihdunnan
 • vahvan luuston
 • terveen selän ja niskan
 • rentoutumiskyvyn
 • kiinteydyt, notkistut ja virkistyt miellyttävällä tavalla

Harjoittelu sopii kaikille

 • kaikenikäisille miehille ja naisille
 • erilaisten vammojen kuntoutukseen
 • urheilijoille suorituskyvyn parantamiseen
 • niille, jotka haluavat solakoitua
 • niille, jotka haluavat terveen ja kauniin vartalon

Method Putkisto on rekisteröity tuotemerkki. Method Putkisto -tunteja ja -kursseja voivat ohjata vain rekisteröidyt Method Putkisto -ohjaajat ja -ohjaajaharjoittelijat. Näin voit luottaa olevasi hyvissä käsissä.

Voit lukea Method Putkistosta lisää Method Putkisto instituutin sivuilta